Piece of my Heart

In 2014 heb ik een voorstelling gemaakt over het leven van Janis Joplin. Dat werd een groot succes in het kerkje van Hoorn op Terschelling tijdens het Oerol festival in 2014.
2 jaar heb ik gewerkt aan mijn zangstem om de rauwheid en de emotie die Janis in haar zingen legt technisch te kunnen onderbouwen. Samen met stemcoach Babz Verhoeven hebben we via de ‘Compleet Vocal Technique’ leer alle nummers geanalyseerd. Twee jaar ben ik met ‘Me Pearl & the band’ op tournee geweest o.l.v Twan van Hoof om de muziek van Janis geheel in mijn lijf te krijgen om zo haar leven te kunnen vertolken in de voorstelling ‘Piece of my Heart’.

Op de Toneelschool ben ik door zangdocente Ineke Eldering aangemoedigd om me als zangeres te gaan ontwikkelingen. Daar is mijn interesse en liefde ontstaan om zang te combineren binnen het toneel. Toen ik in mijn eerste productie na school een operazangeres nadeed in de Bres voorstelling ‘Zonder aanziens des persoons’ te Leeuwarden, regie/tekst: Marijke Schermer, kwam Operazangeres en docent Annett Andriesen naar me toe en bood me aan om bij haar op het conservatorium lessen te volgen. Wat een eer! In 2013 trad ik samen met Carel Kraayenhof en Cees van der Poel op in ons eigen liedjesprogramma met Ierse Folk songs en eigen gemaakte liedjes.

Muziek en zang zijn elementen die ik heel graag gebruik binnen mijn eigen voorstellingen. Omdat ik het een hele goede combinatie vind om een verhaal te kunnen vertellen.